Cum alegi marimea si cupa sutienului?

Promotii valabile astazi, 22 ianuarie 2019:
Rochii, Pantofi dama, Genti dama, Pantaloni dama


Pentru frumusetea si pentru sanatatea ta este foarte important ca sutienul pe care il porti sa fie ales cat mai potrivit, in concordanta cu masura ta si cu caracteristicile tale fizionomice. Iata cum sa alegi masura potrivita pentru sutien si cum sa il porti.

Cupe sutien prea mici

Desi frumusetea feminina este universala, diversitatea acestei lumi face ca barbatii sa aprecieze in mod diferit atuurile unei femei. Exista insa un element al feminitatii care este universal apreciat, universal iubit, universal dorit: sanii. Daca nu ma credeti, intrebati-i pe barbati!
Nu numai din acesta cauza este foarte important ca fiecare femeie sa aprecieze si sa pretuiasca acest dar, si sa manifeste o grija deosebita pentru unul dintre cei mai importanti exponenti ai feminitatii sale.

Sutienul face parte din accesoriile femeii moderne si, din pacate, este purtat de la varste din ce in ce mai fragede. Spun din pacate, pentru ca s-a recunoscut deja legatura de cauzalitate dintre purtarea sutienului si incidenta anumitor afectiuni medicale ale sanilor, afectiuni pe care nu doresc sa le amintesc aici dar unele sunt dintre cele mai grave. Deci, este forte important pentru frumusetea si pentru sanatatea ta sa alegi un sutien care sa nu-ti faca rau, un sutien care sa te avantajeze, un sutien care sa nu-ti ascunda ci sa-ti scoata in evidenta feminitatea, fara a o vulgariza, insa.

Masurarea bustului

Primul lucru pe care trebuie sa il faceti inainte de a alege un sutien este sa va masurati bustul. Foarte putine femei au facut acest lucru simplu si si mai putine dintre ele l-au facut corect. In imaginea de mai jos vom exemplifica cele doua masuratori pe care trebuie sa le faceti:

Masurare sutien

Circumferinta sub bust

Circumferinta sub bust (reprezentata in imagine A) se masoara de jur imprejurul corpului exact sub sâni si este foarte important sa o faceti in stare relaxata, fara a inspira prodund si fara a expira profund. De asemenea, trebuie sa urmariti ca centimetrul de croitorie (asa se numeste) cu care faceti masuratoarea sa aiba capetele intacte si sa fie perfect intins atunci cand masurati.

Aceasta masuratoare reprezinta lungimea benzii elastice (bata elastica) a sutienului si imlicit marimea acestuia. Bata elastica este reglabila in limite mici, lucru care se dovedeste foarte util si veti vedea mai tarziu de ce.

Circumferinta peste bust

Circumferinta peste bust (reprezentata in imagine B) se masoara de jur imprejurul corpului exact peste cel mai proeminent punct al sanilor. Este foarte important sa faceti masuratoarea avand o statura dreapta, cu umerii drepti si sanii ridicati natural, fara a inspira profund si fara a expira profund. Cand faceti masuratoarea trebuie sa intindeti bine centrimetrul de croitorie dar fara a presa sanii, altfel veti alege cupa prea mica. In cazul in care din cauza dimensiunii mari nu puteti face acesta masuratoare direct peste sani, puteti sa o faceti peste un sutien care va vine bine.

Acesta masuratoare reprezinta circumferinta sutienului peste cupe si si implicit stabileste marimea cupelor.

Alegerea sutienului

Functie de cele doua masuratori puteti alege cel mai bine sutienul potrivit, cu precizarea ca proba este elementul final al alegerii. Iata mai jos tabelul ca marimile sutienelor in standard european (EU) corespunzatoare pentru valorile in centrimetri, obtinute mai sus (click pe imagine pentru a mari):

Tabel marimi sutiene - Europa

Cum folositi tabelul de marimi pentru sutiene:

Pe coloana „Circumferinta sub bust” cautati intervalul in care va incadrati si urmariti catre dreapta intervalul in care se incadreaza circumferinta bustului. In partea stanga, scrisa cu alb, va fi marimea sutienului si in partea de sus, scrisa cu alb, va fi marimea cupei.

Ce greseli sa va feriti sa faceti cand alegeti sutienul

Sutien prea fix

Cea mai frecventa greseala este aceea de a alege un sutien prea fix, adica mic. Aici intalnim doua situatii:

1. Bata elastica este prea scurta – atunci cand trebuie sa intindeti foarte tare sutienul pentru a-l inchide inseamna ca bata elastica este prea scurta si deci sutienul este ales gresit, fiindu-va necesara o marime superioara.

2. Cupele sunt prea mici – este cea de-a doua greseala facuta, uneori intentionat si efectul vizibil este presarea sanilor. Nu recomandam purtarea sutienelor cu cupe prea mici datorita presiunii pe care acestea o exercita asupra sanilor, expunandu-va in felul acesta unui risc ridicat de a dezvolta anumite efectiuni medicale. Aceasta problema poate aparea si ocazional, in perioada premergatoare menstruatiei cand sanii isi maresc usor volumul. In aceste conditii lasati ceva mai libere bretelele de intindere si bata elastica, pentru a exercita o presiune cat mai redusa asupra sanului.

Cupe sutien prea mici

Reglajul bretelelor sutienului

Nu pot sa spun un procent sar foarte multe femei nu stiu sa regleze corect bretelele sutienului. Desi dorinta de a avea sanii cat mai sus este exagerata iar rezultatul este unul nefiresc, ne anatomic si daunator, multe femei apreciaza si urmaresc ingramadirea sanilor sub gat. Pentru asta, opteaza pentru sutiene cu cupe mai mici si intind bretelele la maxim.

Bretelele prea intinse – este mai mult o problema de reglaj dar este foarte frecvent intalnita. Ideea de a ridica sanii in felul acesta este gresita iar aspectul nu este nicidecum cel dorit.

Bretele sutien prea scurte

Sutien prea larg

Aceasta situatie se intalneste mai rar in cazul betei elastice si mai frecvent in cazul cupelor. Motivele sunt multiple, fie nu se gaseste o cupa me masura, fie sutienul a fost cumparat inr-o perioada cand sanii aveau in mod natural volumul marit.

Cupele prea mari – se intampla mai rar dar se intampla. Daca atunci cand stati in pozitie relaxata sanul se vede pe sub sutien inseamna ca ati ales cupe prea mari. Puteti compensa partial prin intinderea bretelelor, insa fara a exagera.

Cupe sutien prea mari

Lasa un comentariu

Adresa E-mail folosita nu va fi publicata.


*


Te rog copiaza acest cod EcPT8q cu copy-paste in casuta de jos: